Skrivet av: Börjesson | 23 september 2010

Demokrati fungerar!

Jag låter bloggen vila ett litet tag, för att den och jag skall hämta oss efter valspurten. Men en liten kort men positiv reflektion kan jag inte låta bli att ändå sätta på pränt.

I årtionden har det varit strängeligen förbjudet att överhuvudtaget diskutera invandring och integration, oavsett hur dåligt den har fungerat. Den som försökte blev en paria, utstött och förhånad, och politiken låg fast oavsett vilket block som hade makten. Men när folket så småningom blivit tillräckligt förgrymmade över detta för att rösta fram ett missnöjesparti som driver frågan, då jäklar händer det saker. Med viss början redan i valrörelsen, och som en formlig explosion nu efter att SD:s riksdagsplats blev ett faktum, så pratas det knappt om något annat än just invandring och integration. Det kvittar faktiskt (åtminstone vad gäller just den frågan) hur mycket eller lite inflytande de där 20 SD-ledamöterna till slut får i riksdagen; diskussionen är ändå i gång och kan inte hejdas.

Det känns mycket skönt att få bekräftat det man ibland tvivlat på: Det må gå oerhört långsamt, men demokrati fungerar faktiskt!

Nu återstår bara att rösta in ett missnöjesparti i EU-frågan, ett mot övervakningssamhället, ett i försvars- och värnpliktsfrågan, ett mot globalisering, ett mot …

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: